*****************************************************
Hoi allemaal! Welkom op de groepspagina van groep 3!

Yes! Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Wat leuk dat jullie komen kijken op de pagina van onze groep. Op deze pagina vertellen wij wat we allemaal doen in groep 3. Ook plaatsen we af en toe bijzonderheden. Neem je ook een kijkje in de fotoalbums op de site? Daar zullen we alle foto's plaatsen.
Veel kijk- en leesplezier!

In groep 3 leren we lezen, schrijven en rekenen. Ook leren we Engels, regels van het verkeer, liedjes zingen, tekenen, knutselen en met elkaar spelen. Hieronder wat informatie over hoe en wat we leren.

Lezen en schrijven
In groep 3 leren we lezen met behulp van Veilig leren lezen. In het eerste half jaar leren we alle letters en tijdens het tweede half jaar gaan we steeds meer woorden en zinnen lezen. Tot we aan het eind van groep 3 allemaal een boek en een verhaal kunnen lezen. Elke keer als we een nieuwe letter leren lezen leren wij hem ook meteen schrijven. Dit doen we in ons schrijfschrift.

Rekenen

Met rekenen leren we dit jaar veel nieuwe dingen. We leren bijvoorbeeld tellen, optellen, aftrekken en de uren op de klok kijken.

Engels
Twee keer in de week oefenen we in groep 3 Engels. Dit doen we met de hulp van Smiley Tiger, we zingen, spreken en luisteren naar Engels. In de klas hebben we ook een Engels hoekje, daar staan Engelse boekjes.

Kanjertraining
We hebben in groep 3 Kanjertraining. Hierbij leren we hoe we met elkaar om moeten gaan en leren wij hoe we te vertrouwen zijn. We oefenen dit door middel van verhalen, spelletjes en rollenspel.

Handige data:
12 september: schoolreisje